UŠTEDA ENERGIJE

Folije za ravna stakla omogućuju izuzetne estetske kvalitete graðevisnkim objektima, povećavaju osjećaj komfora u unutrašnjosti i umanjuju troškove. Svakog dana trošimo znatnu količinu energije da bismo anulirali toplinu koja prodire kroz prozorska stakla! Protiv suvišnog trošenja energije, LLumar folije za ravna stakla pružaju vrlo efikasno i ekonomično rješenje i u slučaju prethodnog, kao i naknadnog postavljanja folija na već ugraðena stakla. Poznato je da korištenjem velikih staklenih površina ne možemo bitno uštedjeti na potrošnji energije, zbog toga arhitekti i dizajneri primjenjuju velike staklene površine samo ukoliko raspolažu mogućnostima da iste i zatamne. Dupla ili trostruka stakla pomažu, ali nemaju takvu djelotvornost kao folije za ravna stakla, čiji su troškovi s postavljanjem znatno niži. Zastori su lijepi, meðutim previše zamrače i zatvore prostoriju. Rolete prekriju prozor i onemogućuju pogled na ljepote vanjskog svijeta. Zavjese doprinose unutrašnjem esetskom izgledu, ali iako su navučene, ne umanjuju troškove za utrošenu energiju. Folije za ravna stakla pružaju zaštitu od sunca, a omogućuju pogled na vanjski svijet.

Sa LLUMAR prozorskom folijama, postavljenim na graðevinske staklene površine, unutrašnja temperatura prostorija može biti znatno smanjena, te se ovakav način potrošnje energije kao i opterećenje klima ureðaja može smanjiti. U slučaju postavljanja novog klima ureðaja, može biti postavljen manji i jeftinije sustav.
LLUMAR folije ne smanjuju samo temperaturu prostorije ljeti, već i svojim izolirajućim karakteristikama pružaju dodatni sloj prozoru kako bi se očuvala toplina unutrašnjosti zimi. Kako se tijekom hladnih dana većina topline gubi kroz prozore, pomoću prozorske folije taj se gubitak topline može smanjiti, a time se smanjuju potrebe grijanja kao i troškovi.
Temeljno na neovisnim testiranjima i završenom projektima dokazano je da korištenje LLUMAR prozorskih folija može donjeti uštedu energije 15%, a i emisija CO2 se može smanjiti. Sudeći prema realiziranim projektima, period povrata investicije u postavljenje prozorkih folija iznosi cca 2 godine!
Osim uštede energije, efekt bliještanja i filtriranja štetnih UV zraka takoðer može biti smanjeno LLUMAR prozorskim folijama.